GYIK

Hasznos információk

Fa termékek jellemzői, szerelési útmutatók

A fa termékek gyakran olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amiket a gyakorlatlan szem hibának láthat. Itt olvashat néhány olyan természetes, fára jellemző jelenségről, amiket könnyűszerrel felismerhet és egyszerűen kezelhet. 

Tekintse meg, hogy fa táblás kerítésekhez és félmagas kerítésekhez milyen típusú oszloprögzítőket ajánlunk. Az útmutatót itt tekintheti meg.

IFramehttps://www.youtube.com/watch?v=l0iFCBDigwQ&ab_channel=Ker%C3%ADt%C3%A9srendszerekKft.


Virágláda ráccsal - szerelési útmutató

IFramehttps://www.youtube.com/watch?v=BkN5mRLRAPs&t=22s&ab_channel=Ker%C3%ADt%C3%A9srendszerekKft.


Vevőink kérdezték

- Mire figyeljünk a fatábla kiválasztásánál?

A terület nagy szélterhelése és a fizikai igénybevétel (minél nagyobb az igénybevétel pl. focizás bőrlabdával, nagy testű kutya stb.) annál erősebb kivitelű táblát válasszunk.

- Mire figyeljünk a tartóoszlopok telepítésénél?

Szélvédett helyeken kötött talajon használhatjuk a betonozás nélküli technikát a földbe üthető oszloptartókkal. Szél által terhelt helyeken készítsünk betonból pontalapokat betonozható oszloptartókkal, hegytetőkön vagy sík beépítetlen területeken a még erősebb H-alakú betonozható oszloptartót javasoljuk.

A pontalapokból legalább 80 cm mélyeket és minél lazább a talaj, annál nagyobb átmérőjűeket készítsünk. A ledűbelezhető oszloptartót elkészült beton lábazatoknál, lebetonozott területeken használhatjuk, ilyenkor mindig vizsgáljuk meg a beton minőségét és vastagságát.

- Mivel kezeljük le a fa termékeket?

Fa termékeink réz és nehézfém mentes gomba és rovarölő szerrel nagy nyomással telítettek, ezért 2-3 évig kezelés nélkül sem károsodnak jelentősen.

Ha sokáig meg akarjuk őrizni eredeti szépségüket, akkor kültéren az ízlésünknek megfelelő színű kültéri lazúrral, lakóterekben pedig beltéri lazúrral vagy lakkal javasolt kezelni. Ezt felvihetjük ecsettel, de szórópisztollyal is a festéken feltüntetett egészségvédelmi szabályok betartásával.

- Mik azok a kis zöld pöttyök a fa felületén?

Ezek a telítés után a fa felületén megmaradó kezelőanyag nyomai.

- Nem tűnnek el az oxigént adó erdők, ha ennyi fát kivágnak?

Beszállító partnereink az FSC rendszer szerint működnek, ezért a kivágott erdőterületeket újra telepítik, hogy a természet egyensúlya megmaradhasson.