Kedves Ügyfeleink!
Az új kormányrendel értelmében üzleteink továbbra is nyitva tartanak.
Bővebb tájékoztatónkat kérjük olvassa el az ügyfélszolgálat menüpont alatt!

Köszönjük.

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Hogyan hasznosítsuk az egyszerű rúdfát és hegyezett karót a kertben? Tippek játszótérre, korlátra és kerítésre

2017-11-07

A tavasz érkeztével minden kerttulajdonos aktív munkába kezd, hogy megvalósítsa a télen szövögetett álmait. De hogyan tudunk mutatós, mégis gazdaságos kerti megoldásokat készíteni saját kezűleg? A köztereken is gyakran használatos rönkfa, vagy rúdfa akár saját kertünkben is felhasználható.

Játszótér
A készre gyártott termékekkel ellentétben a házi készítésű játszótér mutatósabb és tartósabb, nem beszélve az egyedi méretekről és gazdaságosságáról.
A homokozót érdemes geotextillel kibélelni. A rönköket méretre szabjuk, a végeket rögzítjük. Két oldalára pedig egy-egy deszkát csavarozunk, hogy a gyerekek kényelmesen, ülve dolgozhassanak.  A dombosabb kertekben, vagy csúszda mellett kitűnő lépcső készíthető a feldarabolt rúdfából. 

     

 

 

Korlát és facsemete-támasz

Ha csak esztétikai telekhatárolásra van szükségünk, a rúdfát felhasználhatjuk korlátként is. Facsemetéink védelmében érdemes óvintézkedéseket tenni. A hegyezett karó könnyen leüthető és  az első évekre kitűnő támasztékot nyújt kis fáinknak. 

 

     

 

                                                  

 

Hegyezett rúdfa kerítés

A hegyezett végek és a tetszetős masszív, tömör szerkezet biztonságos védelmet ad a betolakodókkal és a kíváncsiskodókkal szemben. Megépítése lehetséges fém és fa vázszerkezetre egyaránt sőt még kapu is kialakítható belőle. A megépített vázszerkezetre, amelynek tartó oszlopait bebetonoztuk, a hegyezett rúdfákat egymás mellé kapupánt csavarral rögzítjük.

 

 

Skandináv típusú rúdfa kerítés

A természetközeli skandináv típusú rúdfa kerítés kiválóan alkalmas erős oldal-, utcafronti és sorházak kertjét elválasztó kerítések, valamint karámok és a kertben kialakítandó intimitást igénylő területek kialakítására. Gátolja a belátást és tompítja a kívülről érkező zajhatást is.

A rönköket rögzíthetjük fém és fa oszlopokra is, de az igazi hangulatát fa oszlopokon éri el. Telepítésénél ügyelni kell arra, hogy a fa oszlop földfelszín alá kerülő része valamilyen víztaszító anyaggal le legyen kezelve. Ha a tartó oszlopokat egymástól megfelelő távolságban elhelyeztük, hozzákezhetünk a rúdfák felszereléséhez alulról kezdve és felfelé haladva.

 

 

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!