Kedves Ügyfeleink!
Az új kormányrendel értelmében üzleteink továbbra is nyitva tartanak.
Bővebb tájékoztatónkat kérjük olvassa el az ügyfélszolgálat menüpont alatt!

Köszönjük.

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Hogyan készítsük fel deszka kerítésünket a hideg időre

2020-10-20

Készen áll a kerítése a hideg és esős időkre?

A fából készült kerítések karbantartása még a minőségi táblák esetében is szükséges. A rendszeres ellenőrzés és javítások megelőzik a sokkal költségesebb és nagyobb munkával járó teljes kerítéscserét, ezért jó ha az időjárás változásokkal sort kerítünk az ellenőrzése, megtesszük a szükséges előkészületeket, és elvégezzük a javításokat. Erre legmegfelelőbb időpont a tavasz és ősz eleje.

A pár hét és itt az igazi tél, amire fel kell készítenünk fa táblás kerítésünket. Hoztunk pár tippet, amivel megelőzheti a nagyobb javításokat, mit például az egész tábla cseréjét.

 

Távolítsuk el a törmelékeket, növényi hulladékot a kerítés környékéről.

Az ágak, levelek és egyéb növényi maradványok felhalmozódhatnak a kerítés körül. Különösen ősszel, amikor a lombhullató növényeink megszabadulnak a leveleiktől. Ezeket a növényi hulladékokat távolítsuk el a kerítésről és környékéről, mivel idővel rothadásnak indulnak, ami nem tesz jót a fa kerítésünknek. Emellett felhalmozódhat rajtuk a víz, ami a kerítésünk apró repedéseiben felhalmozódva lassan szétfeszíti azt, így okoz egyre nagyobb repedéseket és sérüléseket.

Ne várjuk meg amíg az összes növényi hulladékot együtt gyűjthetjük össze. Pár naponta érdemes összeseperni a leveleket. Ez így időigényesebb, de lombhullatás fajtától függően egész ősszel eltarthat, így már régen rothadásnak indulnak az első levelek, amikor még az utolsók nem hulltak le.

Tipp: A legjobb megoldás, ha kertünkben fenntartunk egy komposztálót, ahová folyamatosan gyűjthetjük a lehullott leveleket. A komposztálásról itt olvashat bővebben: https://keritesrendszerek.hu/blog/roviden-a-komposztalasrol

 

Kezelje a fa felületét.

Ajánlott a kerítést már a telepítéskor valamilyen időjárásálló festékkel vagy lazúrral kezelni, hogy megóvjuk a napsütés és az esőzés káros hatásaitól. A nyári napsütés, azonban még a kezelt fát is kifakíthatja. Az ősz tökéletes időpont arra, hogy átnézzük a kerítésünket, hogy okozott-e az UV sugárzás nagyobb foltokat rajta, és ezeket a részeket újból kezeljük. Valószínűleg ezeket a pontokat több napsugárzás éri, de az is lehetséges, hogy a festéket vagy lazúrt nem sikerült egyenletesen felkenni. Mindenesetre még egy réteg biztosan nem árt, sőt megóvja a további fakulástól a fát.

Tipp: A festék helyett ha lehet válasszunk lazúrt, így az utólagos javítások sem lesznek feltűnőek, ugyanis a festék esetében gyakrabban fordul elő, hogy a nap hatására az árnyalatok megváltoznak.
A fa kezeléséről itt olvashat bővebben: https://deszkakerites.hu/hogyan-apoljuk-fa-keriteseinket

 

Ellenőrizze a problémákat.

Mivel a fa egy természetes anyag, így elkerülhetetlen, hogy ennek megfelelően az idő múlásával jelentkeznek rajta a korhadás jelei. A fa kezelésével természetesen elodázhatjuk a jelenséget, de még a legalaposabb munka mellett is vannak a fában olyan repedések, rostok, amik mentén elérik a természet hatásai.

A korhadásnak indult részeket legjobb ha eltávolítjuk, még mielőtt nagyobb probléma jelentkeznek.

Azt is ellenőrizzük, hogy a kerítés megfelelő tartással bír-e. Télen ugyanis számíthatunk nagyobb hótömegre, amit meg kell tartania, és ha az oszlopok nem állnak kellően szilárd alapokon, akár ki is dőlhet a kerítés.

Tipp: Jó hír, hogy ha korábban a Kerítésrendszerek Kft-től vásárolt fa táblás kerítés, most vásárolhat tőlünk kedvezményes áron a szállításkor megsérült táblákat. Pár ezer forintért, így donor táblákat kaphat, amikből cserélhet ép lamellákat a már meglévő kerítésében. Ha szeretne ilyen alapanyagot hívja bátran nyitvatartási időben Sallai Edina kolléganőnket: +36/20359-17-89

 

Ne féljünk attól, hogy a kerítés ellenőrzésekor hibát találunk, hiszen csak rendszeres karbantartással biztosíthatjuk a fa táblák hosszú élettartamát és esztétikus megjelenését. A gondozatlan kerítés előbb-utóbb a teljes cseréhez fog vezetni. Ezért hát hajrá! Inkább ma egy kis befektetés, mint holnap egy nagyobb!

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!