Kedves Ügyfeleink!
Az új kormányrendel értelmében üzleteink továbbra is nyitva tartanak.
Bővebb tájékoztatónkat kérjük olvassa el az ügyfélszolgálat menüpont alatt!

Köszönjük.

Hírlevél

Irakozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!

E-mail címe:

Neve:

Miről szeretne információt kapni?Tudomásul veszem, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a saját Adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelheti.

Kategóriák


Egyéb


Rusztikus virágláda- Tartósság és környezetvédelem ősi japán technikával

2020-05-08

Ha valaki jobb szereti a letisztult, egyszerű látványvilágot, elege van már a túlcsicsázott dekorációkból, akkor ez a bejegyzés Önnek szól.

Manapság egyre többen rendezik be otthonukat rusztikus stílusban, de nem elfelejthető tény, hogy a házból kilépve kertünket is kialakíthatjuk hasonlóképpen. Ezek a megoldások nagyrészt fillérekért beszerezhetők és számos más haszna is van.

Cégünknek igen fontos a természetvédelem, ezért környezetbarát megoldásra törekedve újrahasznosított fából gyártott virágládát kínálunk, mely két méretben is kapható. A nagyobb virágláda mérete: 100x40x60 cm, míg a kisebbé 80x31x40 cm. Raklap felhasználásával, szeggel szerelve készülnek el ezek a rusztikus kinézetű virágládák, szélei peremet kapva teszik esztétikussá kinézetüket.

 

Perzseléses technikát alkalmazunk, melynek révén kiégő puha rostok feketével kirajzolják a fa erezetét, ez által érjük el a rusztikus hatást.

A technika eredetileg Kelet-Ázsiából származik. A Japánban előszeretettel használták a fa anyagok, ezért a legnagyobb gondjuk a korhadással volt. Az 1700-as években fedezték fel a shou sugi ban („égetett cédrus deszka” ) technikát, ami gyakorlatilag a fa anyag égetését jelenti. Laikusként azt gondolnák, ezzel a lépéssel végérvényesen tönkre tesszük a fát, de a hosszú évszázadok alatt bebizonyosodott, hogy sokkal tartósabb lesz így. Akár 100 évre is meg tudták hosszabbítani a fa anyag élettartalmát. Az égetett fa ugyanis tűz, víz és UV-álló, valamint a fát rongáló kártevők is elkerülik.

A tartósság mellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a virágládák vegyszer használata nélkül kezeltek, ezzel is óvva a természetet és saját egészségünket is. Akár zöldségeket is nyugodt szívvel ültethetünk beléjük.

Kedvező áron kínált rusztikus fa virágládánk barátságosabbá varázsolhatja környezetüket, megfelelő kiegészítője lehet egy letisztult, kellemes hangulatot képviselő kertnek, terasznak. És ne feledjék, a kevesebb néha több!

Ha már vásárolt nálunk, fotózza le a telepített terméket, és küldje el nekünk a besenyei.dalma@keritesrendszerek.hu e-mail címre, hogy másoknak is megmutathassuk!

Véleménye fontos számunkra!

Kérjük ossza meg velünk véleményét, észrevételeit.

Köszönjük!